Żywienie drobiu
Zakres naszej oferty skupia się na poprawie dobrostanu zwierząt oraz produkcji bezpiecznej i zdrowej żywności.
Brojlery kurze
Nioski
Indyki
Drób wodny
Stada rodzicielskie
Powiedz nam co chcesz osiągnąć, a my dobierzemy rozwiązanie
Chów drobiu bez użycia antybiotyków
Rosnąca oporność patogenów na antybiotyki i świadomość konsumentów to ważne argumenty dla producentów, aby obniżać koszty oraz świadomie produkować bezpieczną żywność.
Wsparcie w monitoringu i kontroli kokcydiozy
Oporność Eimmerii spp. na stosowane kokcydiostatyki jest z roku na rok coraz większa, przez co nie są one w pełni skuteczne. Mamy sprawdzone rozwiązania, aby skutecznie redukować presję kokcydii, a tym samym poprawić wyniki produkcyjne.
Poprawa i utrzymanie integralności przewodu pokarmowego
Bez zdrowego i integralnego przewodu pokarmowego trudno osiągnąć bardzo dobre wyniki produkcyjne na miarę wymagającej genetyki. Potrafimy o niego zadbać i wspomóc mikroflorę przewodu pokarmowego.
Kontrola i wsparcie w problemach wywołanych mykotoksynami i endotoksynami
Jesteśmy świadomi negatywnego wpływu metabolitów grzybów czy toksyn pochodzących od gram- bakterii w przewodzie pokarmowym. Ich wpływ na układ odpornościowy i w konsekwencji wyniki produkcyjne są dużym wyzwaniem. Pomagamy zrozumieć zagrożenia i wdrożyć odpowiednie działania prewencyjne, co pozwala na obniżkę kosztów produkcji.
Ochrona i wsparcie metabolizmu wątroby
Dysponujemy rozwiązaniami stosowanymi przy zaburzeniach metabolicznych wątroby, takich jak stłuszczanie czy lipidoza.
Rozwiązania poprawiające jakość ściółki oraz jakość łap
Jakość łap i ściółki są kluczowe w kontekście dobrostanu zwierząt. Nasze rozwiązania wydłużają okres utrzymania suchej ściółki, co wpływa na mikroklimat w obiekcie inwentarskim.
Konserwacja pasz oraz surowców paszowych
Prewencja zakażeń pałeczkami Salmonella spp., kontrola ilości bakterii z grupy Enteriobactericeae (np. Salmonella spp, E-coli) oraz grzybów pleśniowych w produkowanej paszy to czynniki warunkujące osiąganie dobrych wyników produkcyjnych przy akceptowalnym poziomie kosztów.