Żywienie trzody chlewnej
Mamy wieloletnie doświadczenie w branży i zapewniamy profesjonalne doradztwo na fermach trzody chlewnej.
Prosięta
Lochy
Tuczniki
Knury
Kompleksowe rozwiązania łączące sprawdzone i nowoczesne dodatki paszowe z dostępnymi surowcami produkcyjnymi.
Chów świń bez antybiotyków
Rosnąca oporność patogenów na antybiotyki i świadomość konsumentów to ważny argument dla producentów, aby obniżać koszty oraz świadomie produkować bezpieczną żywność.
Wsparcie w monitoringu i kontroli kolibakteriozy
Ograniczenie presji E. Coli u świń, powszechnie występującej w środowisku ferm, powodującej duże starty ekonomiczne w produkcji.
Ograniczenie użycia leczniczych dawek tlenku cynku
Ochrona nabłonka przewodu pokarmowego w newralgicznym okresie okołoodsadzeniowym oraz zapewnienie równowagi mikrobiologicznej jelit.
Poprawa i utrzymanie integralności przewodu pokarmowego
Gwarancją osiągnięcia wysokich wyników produkcyjnych jest zdrowy i integralny przewód pokarmowy. Nasze produkty wspierają prawidłową mikroflorę oraz działają osłonowo na nabłonek ściany jelit.
Kontrola i wsparcie w problemach wywołanych mykotoksynami i endotoksynami
Metabolity grzybów powszechnie występujące w surowcach, zwane mykotoksynami upośledzają działanie układu inmunologicznego, a tym samym obniżają wyniki produkcyjne zwierząt oraz rentowność hodowli.
Ochrona i wsparcie metabolizmu wątroby
Zapewnienie wysokich wyników produkcyjnych jest powiązane ze zdrowiem zwierząt, zwłaszcza z ochroną wątroby oraz zachodzących w niej przemian metabolicznych i procesów detoksykacji.
Konserwacja pasz oraz surowców paszowych
Właściwa konserwacja pasz oraz surowców paszowych decyduje o zapewnieniu zdrowia i wysokiej produktywności trzody chlewnej. Dzięki niej wartości odżywcze zostają zachowane, ryzyko rozwoju pleśni i drobnoustrojów spada do minimum, a pasze pozostają długo świeże.
Powszechne jednostki chorobowe obniżające wyniki ekonomiczne produkcji
- streptokokoza,
- bakterie z rodzaju Clostridium,
- adenomatoza.